Tucher, Zeltner Vollbier Hell

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Tucher, Zeltner Vollbier Hell

Piwo Zeltner Vollbier Hell produkowane jest w norymberskim gigancie dla firmy Joh.Gg.Zeltner Biergroßhandel. Ten kontraktowiec nawiązuje tradycją do historycznego browaru o tej samej nazwie, założonego w Norymberdze w latach 30-tych XIX stulecia, a który, zbombardowany w trakcie alianckiego nalotu w czasie II Wojny Światowej podupadł i zakończył działalność kilkanaście lat później.
    Zawartość alkoholu 5%. Skład podany w sposób podstawowy.

Złocista, w pełni przejrzysta barwa.
    Biała piana o zróżnicowanych bąbelkach. Osiada trwałą milimetrową pierzynką na powierzchni. Pozostawia delikatne ślady na pokalu.
    Przejrzysty słodowy aromat z wyraźnymi trawiastymi nutami chmielu.
    Smak zbudowany na dominującej roli słodowych odcieni - lekko ziarnistych, trochę kojarzących się z sianem. Profil jest miękki, słodki, praktycznie pozbawiony goryczki. Gdzieś daleko w tle nieco trawiastych chmielowych nastrojów. Piwo szybko umyka w ustach nie pozostawiając po kilku sekundach niemal żadnych posmaków.
    Niewysokie nagazowanie jako języczek u wagi.
    Butelka typu euro, z wyjątkowo nudną estetyką etykiety. Może kojarzyć się albo z opakowaniem szarego mydła albo z naklejką na wodę mineralną. Kapsel firmowy.

Bezproblemowe piwo. Wieje nudą na kilometr. Radzę unikać wszystkim mającym alergię na monachijskie lagery. Po konsumpcji tego tu może się jeszcze pogłębić Ode mnie 7 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5035

Bardzo podobaja mi sie Twoje zdjecia. Szkoda tylko, ze sa tak male.
    Po wadze pliku widze, ze to jest ograniczenie dla jego wielkosci.
    Sciagnij sobie z sieci darmowy program do obrobki zdjec PhotoScape, to bardzo prosty w obsludze program
    i dzieki niemu po obrobce bedziesz mogl np zamieszczac zdjecia 450x600 o wadze ponizej 80KB.
    Pozdrawiam!
    5470 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• wpadzio
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.06
      • 2654

Widzisz... ja traktuję zdjęcia tutaj jedynie poglądowo, jako pomoc i podstawową informację dla potencjalnych kolekcjonerów. W końcu sam nim jestem Nie bawię się w fotografię artystyczną absolutnie, a jeśli wykorzystuję jakieś minimum środków wykraczających poza to co się stosuje do typowego selfie, czy zdjęcia jeża spotkanego znienacka... to tylko po to by się nie wstydzić przed samym sobą
      Fajnie, że Ci się podoba co cykam. I pewnie masz rację, można by było się zainteresować czymś do obróbki, bo teraz wykorzystuję IrfanView do podstawowego przycinania tego co zrobię.
      Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
      Serviatus status brevis est
      3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

Przetwarzanie...
      X