Binding, Schöfferhofer Hefeweizen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jaahquubel
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.07
    • 34

Piłem wczoraj z kija w knajpie w Berlinie. Wspaniałe. Wygląd, kolor, piana - idealne. Smak i aromat bananowy. Goździka brak. Kwasowości nie czułem.

Comment

• Petitpierre
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2014.01
      • 2566

Mocno się pieni i czapuje, brudne złoto, niekoniecznie oranż. Zapach drożdżowy, niekoniecznie goździki, prędzej kardamon, cynamon, korzennie, nawet cytwar. Pikantny zapach. Nuta dolna ziemista, korzeń goryczki. Ogólnie ziołowo i korzennie, nie ma tej lekkości pszenicznej. W smaku puree bananowe, trochę nut chmielowych, tutaj już uwidacznia się ta lekkość. Po aromacie oczekiwałem więcej, ale się broni jako niezła pszenica, nie do końca Naturtrüb, ale znośna. W klimacie Oktoberfest. W Delikatesach Centrum za 5zł, wiem, że drożej niż w Biedronce, ale do Delikatesów idę w kapciach, a do Biedronki kawał drogi i jeszcze słońce co krok.
      Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• grodek
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2015.06
        • 527

KOLOR: ciemnozłoty, zmętnione z osadem drożdżowym.
        PIANA: biała, drobnopęcherzykowa, bardzo obfita, gęsta, długo utrzymująca się w szkle.
        ZAPACH: słaby, głównie drożdżowy z niezbyt przyjemną, jakby metaliczną nutą. Bardzo słaby aromat banana i goździka.
        SMAK: w smaku dość treściwe z wyraźnym posmakiem drożdżowym, lekką nutą balonową i sporą kwaskowatością. Finisz z dość wysoką (jak na pszeniczniaka) goryczką. Charakterystyczne dla weizena nuty banana i pszenicy chyba na granicy autosugestii. Kiepskie w smaku, jednak orzeźwiające.
        WYSYCENIE: doś wysokie, takie jak powinno być.
        OGÓLNIE: poza ładną, obfitą pianą i orzeźwiającą kwaskowatością nie znajduję w tym piwie jakichkolwiek plusów. Butelka o pojemności 0,5L, termin do 22.03.2019.
        604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12559

Nieco zmieniona eta:
          Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
          X