Piwo z udziałem słodu whisky suszonego za pomocą szkockiego tofu, delikatnie chmielone niemieckim Tradition.
Ekstr. 20,5%
Alk. 9,0%
Aromat - słodowo-torfowy, jest też wyraźny karmel
Piana - dość wysoka, bardzo szybko znika nie zostawiając śladu po sobie
Barwa - złoto-miedziana, lekkie zmętnienie
Wysycenie - średnie, podszczypuje
Smak - słodowy z nutą wędzono-torfową, dość słodki, karmelowy - ciekawe połączenie. Alkohol bardzo umiejętnie schowany, rozgrzewa łagodnie
Treściwość - zdecydowanie pełne
Ciekawe piwo, deserowe o słodkim profilu z wyraźną torfową nutą. Zachowuje mimo tego dobrą pijalność. Oryginalne. Mi smakowało.
Ekstr. 20,5%
Alk. 9,0%
Aromat - słodowo-torfowy, jest też wyraźny karmel
Piana - dość wysoka, bardzo szybko znika nie zostawiając śladu po sobie
Barwa - złoto-miedziana, lekkie zmętnienie
Wysycenie - średnie, podszczypuje
Smak - słodowy z nutą wędzono-torfową, dość słodki, karmelowy - ciekawe połączenie. Alkohol bardzo umiejętnie schowany, rozgrzewa łagodnie
Treściwość - zdecydowanie pełne
Ciekawe piwo, deserowe o słodkim profilu z wyraźną torfową nutą. Zachowuje mimo tego dobrą pijalność. Oryginalne. Mi smakowało.
Comment