BIERkulturGUT, Philippsburger Weeze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ariusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 484

    BIERkulturGUT, Philippsburger Weeze

    BIERkulturGUT: microbrewery prowadzone przez piwnego sommeliera w miescie Philippsburg w Badenii-Wirtembergii. Data otwacia to listopad 2015

    Ekstrakt ??? alc. vol. 5,4%
    - Kolor: metny, zloty.
    - Zapach: gozdzikowy, srednio intensywny
    - Piana: skromna, slabo trzymajaca sie.
    - Smak: zadnej slodyczy, przyjemne, orzezwiająco, w smaku gozdziki.

    Podsumowanie: Z checia wypilem to piwo w ten sloneczny dzien, prowadzac jednoczesnie interesujaca rozmowe z browarnikiem.

    Nota: 5-
  • ariusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 484

    #2
    Click image for larger version

Name:	20160718_181649.jpg
Views:	1
Size:	14,2 KB
ID:	2062395

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12695

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ariusz Wyświetlenie odpowiedzi
      Z checia wypilem to piwo w ten sloneczny dzien, prowadzac jednoczesnie interesujaca rozmowe z browarnikiem.
      Jak możesz to opisz ten browar tu:



      Po lekturze strony widać, że to chyba bardziej fajna inicjatywa hobbystyczna niż projekt stricte komercyjny

      link na piwo:

      Was ist das Philippsburger Weeze? naturtrüb fruchtig spritzig obergärig gebraut aus Weizen- & Gerstenmalz hat 5,4% vol. Alkohol gebraut in Kooperation bei der Häffner Bräu, Bad Rappenau Was ist es nicht? ein typisches bayrisches Weißbier, denn es kommt aus Baden Das perfekte Bier zu Fisch, Pizza und Geflügel. Gibt es in unserer 0,33 Liter Flasche oder nach Absprache auch im Fass.

      Comment

      • ariusz
        Porucznik Browarny Tester
        • 2009.06
        • 484

        #4
        Po lekturze strony widać, że to chyba bardziej fajna inicjatywa hobbystyczna niż projekt stricte komercyjny

        Masz w pelni racje, to nic z komercja nie ma wspolnego. Jest to projekt wiecej niz "hobbystyczny". Pan Alexander od wielu lat warzy piwo (dla siebie), jest znana osoba w piwnym swiecie w Badenii-Wirtembergii i Bawarii , znawca piw kraftowych, jednym z 8 piwnych sommelierow w Badenii-Wirtembergii, ma wiecej niz regularne kontakty z zawodowymi browarnikami ... i postanowil uwarzyc piwa (nie chcial mi zdradzic w ktorym browarze) dla szerokiej masy, by kraftowe piwa dla przecietnego Schmidta, Müllera czy Kowalskiego byly "pijalne" wiec zaczal od pilsa oraz pszeniczniaka, nastepne byly/sa/bedea w drodze.

        Comment

        • ariusz
          Porucznik Browarny Tester
          • 2009.06
          • 484

          #5
          [QUOTE=darekd;1291306]Jak możesz to opisz ten browar tu:

          Przepraszam bardzo, ale nie opisuje odwiedzanych przeze mnie browarow, Nawet na ratebeer.com, gdzie jestem jedynym z "100 Beer Club", przy ktorym widnieje 0 opisanych lokali/browarow. A odwiedzam niekiedy do 20 nowych lokali/browarow w miesiacu.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X