Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Weissbier

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6601

Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Weissbier

Piwo produkowane do Lidla. Alko 5%.

Piana – nie mała, na dłużej jakieś 5 mm.
    Lacing – raczej mały.
    Barwa – mętny żółto-pomarańczowy ale wszystko blade.
    Gaz – nie za duży.
    Aromat – goździk i trochę banana.
    Smak – mało kwaskowe, lekko bananowe, lekki cynamon z goździkami.

Na początku smaki nie za wyraźne. Więcej na finiszu... na chwilę coś z goryczki.
    Chyba muszę wypić dwa pod rząd... ale drugie z cytryną
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Export
    darekd
    Tomek Kopyra omawiał to piwo:

https://www.youtube.com/watch?v=yZyylBsDmUs

I nie wiem dlaczego zalicza Exporty do Dortmunderów. Ciekawe, co na tą teorie mogliby odpowiedzieć piwowarzy z Bawarii

https://www.bayerisches-bier.de/bier...gerhell-und-ex...
    2023-09-09, 13:40
  • AaLeX
    Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
    AaLeX
    Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
    2024-07-17, 11:35
  • AaLeX
    Frankfurter Brauhaus, Schultenbräu Export
    AaLeX
    Piwo robione dla sieci Aldi w Niemczech i tylko tam do kupienia. Alkohol 5,4%. Cena 0,55ct/puszka. W butelce nie występuje. Zresztą w sklepach Aldi w Niemczech brak piw w szklanych butelkach. Są tylko opakowania zwrotne typu plastik i aluminium. Ekstraktu brak. Skład: woda, słód, chmiel. Barwa...
    2025-03-12, 16:30
  • darekd
    Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Pils
    darekd
    Nowa propozycja z naszego Lidla (puszka). Myślę, że butelkowa wersja jest nadal z browaru Mauritius Zwickau. Tu też ściana wschodnia (Frankfurt nad Odrą).

Wizualnie opakowanie poprawione. Na plus pełny opis. Ekstr. 11,4%. Alk. 4,9%
    Chmiel: Herkules, 24 IBU. Duży plus, ale...
    2020-05-23, 02:14
  • AaLeX
    Frankfurter Brauhaus, Eber Pils
    AaLeX
    Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
    2024-01-16, 08:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...