Browar w Turyngii.
Piwo do określają jako "spezial pils"
Od opisywanego pilsa:
różni się wyższym o pół procenta ekstrakcie (12% przy zaw. alk. 4,9 %)
Aromat - głównie słodowy
Piana - średnia, trwała, zostaje na szkle
Barwa - słomkowa
Smak - słodowa podstawa, pełna, trochę chlebowa, średnia goryczka, dość oryginalna, nieco korzenna. Wraz z wysokim wysyceniem pozostawia długi, przyjemny przyprawowo-goryczkowy posmak
Treściwość - pełne
W odbiorze to taki vollbier z wyraźniejszym chmieleniem. Fajne piwo. Profil tej goryczki trochę inny, może nie do końca trafia w mój gust, ale za to dość oryginalne i ogólnie sprawia dobre wrażenie. Przyjemne piwo.
Piwo do określają jako "spezial pils"
Od opisywanego pilsa:
różni się wyższym o pół procenta ekstrakcie (12% przy zaw. alk. 4,9 %)
Aromat - głównie słodowy
Piana - średnia, trwała, zostaje na szkle
Barwa - słomkowa
Smak - słodowa podstawa, pełna, trochę chlebowa, średnia goryczka, dość oryginalna, nieco korzenna. Wraz z wysokim wysyceniem pozostawia długi, przyjemny przyprawowo-goryczkowy posmak
Treściwość - pełne
W odbiorze to taki vollbier z wyraźniejszym chmieleniem. Fajne piwo. Profil tej goryczki trochę inny, może nie do końca trafia w mój gust, ale za to dość oryginalne i ogólnie sprawia dobre wrażenie. Przyjemne piwo.
Comment