Browar restauracyjny z długimi tradycjami znajdujący się w Lübbenau na Dolnych Łużycach w Brandemburgii w okolicach sielankowego Spreewaldu.
Podstawowe z ich dwóch piw:
niestety parametrów nie zapisałem.
W aromacie drożdżowość, trochę słodu i chmielu, piana średnia, trwała, zostaje na szkle. Słomkowe, zmętnione. W smaku to rześkie połączenie zwickla/kellera i pilsa - czuć drożdże, chleb a wszystko doprawione sporą dawką chmielowej goryczki. Bardzo sesyjne i przyjemne.
Podstawowe z ich dwóch piw:
niestety parametrów nie zapisałem.
W aromacie drożdżowość, trochę słodu i chmielu, piana średnia, trwała, zostaje na szkle. Słomkowe, zmętnione. W smaku to rześkie połączenie zwickla/kellera i pilsa - czuć drożdże, chleb a wszystko doprawione sporą dawką chmielowej goryczki. Bardzo sesyjne i przyjemne.