Labieratorium, Cottbuser Pils

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

    Labieratorium, Cottbuser Pils

    Browarek z Cottbus (Chociebuż), o którym wspominałem przy okazji ich ejli.
    Mają również bardziej klasyczne piwa. Do których zalicza się pils, który na ecie ma dłuższą
    nazwę:
    "Vollbier Cottbuser Deutsches Pilsner"

    ale na stronie używają tej krótszej:



    Alk. 5,2%

    Aromat - w aromacie raczej na pierwszym planie słodowe tony, potem łagodny chmiel
    Piana - wysoka, puszysta, trwała
    Barwa - jasne złoto, pod światło mętna słomka, piwo niefiltrowane
    Wysycenie - żywe, podszczypuje
    Smak - tu chmiel wita głośno od początku, ale słodowa baza jest również wyraźna z chlebowością, leciutka drożdżowość, długi ziołowo-goryczkowy finisz
    Treściwość - jak najbardziej "vollbier"

    Pełne, rześkie, goryczkowe. Znika szybko ze szklanki. Bardzo dobra klasyka!
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X