Püls Bräu, Hell

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

    Püls Bräu, Hell

    Browar z Górnej Frankonii:



    Na zdjęciu jest inny wzór ety, nieco inna nazwa oraz inna butelka (w moim przypadku jest euro z klasycznym koronkowym kapslem).

    4,6% alk.
    Ekstr. 11,5%

    Aromat - przyjemny słód z łagodnymi akcentami chleba i lekko prażonych pestek dyni lub innych nasion, chmiel gdzieś tam daleko w tle
    Piana - umiarkowanie wysoka, trwałość średnia, zostawia koronkę
    Barwa - słomkowa
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - na początku lekki metal (wyszedł też na skórze, w aromacie jednak go nie było), na szczęście potem znika. Przyjemny słód, znowu troszkę skojarzeń z tymi nasionami (może tym razem podprażony słonecznik), leciuteńka goryczka
    Treściwość - pełne piwo

    Dobry helles, szkoda że trochę tej metaliczności dało się wyczuć.. Całość jednak ustępuje jednak moim zdaniem innym produktom z tego browaru (Ich Weismainer Landbier czy Kellertrunk bardzo mi smakowały i zapadły w pamięć)
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X