Browar z Górnej Frankonii:
Na zdjęciu jest inny wzór ety, nieco inna nazwa oraz inna butelka (w moim przypadku jest euro z klasycznym koronkowym kapslem).
4,6% alk.
Ekstr. 11,5%
Aromat - przyjemny słód z łagodnymi akcentami chleba i lekko prażonych pestek dyni lub innych nasion, chmiel gdzieś tam daleko w tle
Piana - umiarkowanie wysoka, trwałość średnia, zostawia koronkę
Barwa - słomkowa
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - na początku lekki metal (wyszedł też na skórze, w aromacie jednak go nie było), na szczęście potem znika. Przyjemny słód, znowu troszkę skojarzeń z tymi nasionami (może tym razem podprażony słonecznik), leciuteńka goryczka
Treściwość - pełne piwo
Dobry helles, szkoda że trochę tej metaliczności dało się wyczuć.. Całość jednak ustępuje jednak moim zdaniem innym produktom z tego browaru (Ich Weismainer Landbier czy Kellertrunk bardzo mi smakowały i zapadły w pamięć)
Na zdjęciu jest inny wzór ety, nieco inna nazwa oraz inna butelka (w moim przypadku jest euro z klasycznym koronkowym kapslem).
4,6% alk.
Ekstr. 11,5%
Aromat - przyjemny słód z łagodnymi akcentami chleba i lekko prażonych pestek dyni lub innych nasion, chmiel gdzieś tam daleko w tle
Piana - umiarkowanie wysoka, trwałość średnia, zostawia koronkę
Barwa - słomkowa
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - na początku lekki metal (wyszedł też na skórze, w aromacie jednak go nie było), na szczęście potem znika. Przyjemny słód, znowu troszkę skojarzeń z tymi nasionami (może tym razem podprażony słonecznik), leciuteńka goryczka
Treściwość - pełne piwo
Dobry helles, szkoda że trochę tej metaliczności dało się wyczuć.. Całość jednak ustępuje jednak moim zdaniem innym produktom z tego browaru (Ich Weismainer Landbier czy Kellertrunk bardzo mi smakowały i zapadły w pamięć)
Comment