Watzke, Rauchbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Watzke, Rauchbier

    Drezdeński browar restauracyjny:

    Watzke - regionale, traditionelle Küche mit aktuellen Einflüssen - in der hauseigenen Brauerei wird das erste unfiltrierte Bier Dresdens gebraut


    Piwo miesiąca listopada.

    13,5% ekstr., 5,5% alk.

    Aromat - słód, lekka wędzonka
    Piana - średnia, drobna, dość trwała, zostaje na szkle
    Barwa - bursztynowo/ciemnozłota
    Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
    Smak - suszone owoce z leciutkim kwaskiem, łagodne tony wędzonki, lekka ale przyjemna goryczka
    Treściwość - pełne

    Dość łagodne wędzenie, ale całość dobra.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    #2
    Fotka:
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X