Ekstrakt 18,8 * P, alk. 8,1 % vol., IBU 38.
Składniki wg etykiety: woda, słody jęczmienny, pszeniczny, żytni i owsiany, chmiel, drożdże.
Zapach. Kwaskowe owoce, dopiero z czasem czekolada z dawką pikantności. Jeszcze później pumpernikiel. Znowu kwasek - berliński trochę.
Piana wysoka, brudnobiała, czyli nieporterowa - zbyt jasna, z lekkim błyskiem, niezbyt trwała, ale kożuchy zostawia. Gaz średnio-niski.
Kolor brązowy, ciemny.
Smak. Czekolada przełamuje się z kwaskiem (dzikie drożdże? laktoza?). Pumpernikiel też całkiem wyraźny. Fajne podkreślenie goryczką. Chmiel i gorzka czekolada w symbiozie. Delikatny pralinkowy alkohol.
Nie wiem jakiego rodzaju to porter, bo nieco dziwny, dziki, jest, ale mi smakuje
Piwo uwarzył dyplomowany mistrz piwowarski Christoph Prystacki.
Składniki wg etykiety: woda, słody jęczmienny, pszeniczny, żytni i owsiany, chmiel, drożdże.
Zapach. Kwaskowe owoce, dopiero z czasem czekolada z dawką pikantności. Jeszcze później pumpernikiel. Znowu kwasek - berliński trochę.
Piana wysoka, brudnobiała, czyli nieporterowa - zbyt jasna, z lekkim błyskiem, niezbyt trwała, ale kożuchy zostawia. Gaz średnio-niski.
Kolor brązowy, ciemny.
Smak. Czekolada przełamuje się z kwaskiem (dzikie drożdże? laktoza?). Pumpernikiel też całkiem wyraźny. Fajne podkreślenie goryczką. Chmiel i gorzka czekolada w symbiozie. Delikatny pralinkowy alkohol.
Nie wiem jakiego rodzaju to porter, bo nieco dziwny, dziki, jest, ale mi smakuje
Piwo uwarzył dyplomowany mistrz piwowarski Christoph Prystacki.
Comment