Vogelbräu, Gold

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ariusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 484

Vogelbräu, Gold

Vogelbräu: trzy browary restauracyjne z Badenii-Wirtembergii, dwa z nich mieszcza sie w Karlsruhe, ostatni w sasiednim Ettlingen. Ja odwiedzilem ten w Ettlingen.

Ekstrakt 13,6% alc. vol. 5,4%
    - Kolor: troche metny, pomaranczowy.
    - Zapach: slodowy.
    - Piana: srednioobfita, bielutka, ale zwarta i trwala.
    - Smak: slodowy, troche chlebowy. Nawet niewielka ilosc goryczki wyczuwalna.

Podsumowanie: Przyzwoite piwo, bez wzlotow i upadkow.

Nota: 4

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 19:42
  • ariusz
    Hirtler, Märzen
    ariusz
    Ekstrakt ???% alc. vol. 5,1%.

- Kolor: metny pomaranczowo-brazowy.
    - Zapach: wyrazisty slodowy.
    - Piana: mala, srednio trwala.
    - Smak: wyrazna slodycz, troche nuty owocowo, w tle niewielka, slabo wyczuwalna goryczka.

Podsumowanie: Sredniak, bez wzlotow...
    2019-04-02, 08:05
  • o2w5n778
    Glukoza / Cukier a ekstrakt słodowy
    o2w5n778
    Cześć!
    Na wstępie zaznaczę że nie mam doświadczenia w warzeniu piwa. Zamawiam dopiero swój pierwszy set i nurtuje mnie jedna rzecz. Sporo w internecie znalazłem informacji na temat tego, że lepiej jest używać ekstraktu słodowego zamiast cukru czy glukozy, ponieważ uzyskuje się lepszy...
    2018-05-04, 22:05
  • ariusz
    ChristophBräu, Märzen
    ariusz
    ChristophBräu: browar restauracyjny znajdujacy w miescie Gaggenau (Badenia-Wirtembergia), znanego z produkcji Unimogow (produkcja zostala przeniesiona). Piwo testowalem domu, gdyz mozna w tym browarze probowac na miejscu jak rowniez kupic litrowe butelki ... prawo jazdy cenna rzecz!

...
    2018-03-02, 21:31
  • darekd
    Fuller's, Vintage Ale 2019
    darekd
    O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale

Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...
    2024-11-24, 00:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...