Browarek na południe od Bambergu w Górnej Frankonii.
Znajduje się w Zentbechhofen przy Höchstadt an der Aisch
Alk. 5,5%
Aromat - słodowy z chlebem, trochę drożdżowy
Piana - spora, trwała czapa, trochę zostaje na szkle
Barwa - mętna herbata
Wysycenie - średnie (jak na kellera spore), musujące
Smak - opieczona chlebowa skórka, trochę drożdżowo-kwaskowe i wysoka goryczka, sporo chmielu, szczególnie wyczuwalnego w długim, goryczkowo-ziołowym finiszu
Treściwość - łagodna pełnia
Wręcz potężnie nachmielony ten keller. Bazą nie jest klasyczny helles, tylko bardziej ciemniejszy landbier, ale słodowe tony choć wyczuwalne i fajne, to zdominowane są przez akcenty chmielowe, też fajne. Całość też fajna, całkiem oryginalna.
Znajduje się w Zentbechhofen przy Höchstadt an der Aisch
Alk. 5,5%
Aromat - słodowy z chlebem, trochę drożdżowy
Piana - spora, trwała czapa, trochę zostaje na szkle
Barwa - mętna herbata
Wysycenie - średnie (jak na kellera spore), musujące
Smak - opieczona chlebowa skórka, trochę drożdżowo-kwaskowe i wysoka goryczka, sporo chmielu, szczególnie wyczuwalnego w długim, goryczkowo-ziołowym finiszu
Treściwość - łagodna pełnia
Wręcz potężnie nachmielony ten keller. Bazą nie jest klasyczny helles, tylko bardziej ciemniejszy landbier, ale słodowe tony choć wyczuwalne i fajne, to zdominowane są przez akcenty chmielowe, też fajne. Całość też fajna, całkiem oryginalna.
Comment