Browar z Górnej Bawarii.
Piwo ku czci proboszcza Aloisa Daisenbergera, który wraz z okolicznymi rolnikami założył ten browar jako spółdzielnię piwowarską w 1924. Nasi duchowni wolą zakładać jednak termy
12% (12,8% na stronie) ekstr.
5% alk.
Aromat - głównie goździkowa korzenność, leciutki banan
Piana - wysoka, trwała, gęsta
Barwa - brunatna, mocno zmętniona
Wysycenie - wysokie, musujące
Smak - rześki kwasek, potem suszone owoce, praktycznie bez goryczki, lekka korzenność
Treściwość - pełne piwo
Nie jest złożone w smaku, nawet dość proste a jednak po prostu bardzo dobre, smaczne piwo.
Piwo ku czci proboszcza Aloisa Daisenbergera, który wraz z okolicznymi rolnikami założył ten browar jako spółdzielnię piwowarską w 1924. Nasi duchowni wolą zakładać jednak termy
12% (12,8% na stronie) ekstr.
5% alk.
Aromat - głównie goździkowa korzenność, leciutki banan
Piana - wysoka, trwała, gęsta
Barwa - brunatna, mocno zmętniona
Wysycenie - wysokie, musujące
Smak - rześki kwasek, potem suszone owoce, praktycznie bez goryczki, lekka korzenność
Treściwość - pełne piwo
Nie jest złożone w smaku, nawet dość proste a jednak po prostu bardzo dobre, smaczne piwo.