Mały browar piw pszenicznych z restauracją w Górnej Bawarii tuż przy granicy z Austrią koło Salzburga.
7,8 alk.
Aromat - suszone owoce, leciutki karmel
Piana - początkowo wysoka, szybko osiąga poziom trwalszego kożuszka
Barwa - brunatna, mętna
Wysycenie - zdecydowanie wysokie, wyraźnie szczypie
Smak - łagodna słodycz suszonych owoców, trochę karmelu, goździki, lekki drożdżowy kwasek, finisz korzenny, rozgrzewający
Treściwość - jak na dubeltowego koźlaka stosunkowo niewysoka, ale to w dużej mierze sprawa wysokiego wysycenia, które powoduje, że wydaje się iż piwo jest lżejsze niż w istocie.
Piwo dość nietypowe jak na styl (podobne jak ich ciemna pszenica), ale nie zmienia to faktu, że smakuje bardzo dobrze.
7,8 alk.
Aromat - suszone owoce, leciutki karmel
Piana - początkowo wysoka, szybko osiąga poziom trwalszego kożuszka
Barwa - brunatna, mętna
Wysycenie - zdecydowanie wysokie, wyraźnie szczypie
Smak - łagodna słodycz suszonych owoców, trochę karmelu, goździki, lekki drożdżowy kwasek, finisz korzenny, rozgrzewający
Treściwość - jak na dubeltowego koźlaka stosunkowo niewysoka, ale to w dużej mierze sprawa wysokiego wysycenia, które powoduje, że wydaje się iż piwo jest lżejsze niż w istocie.
Piwo dość nietypowe jak na styl (podobne jak ich ciemna pszenica), ale nie zmienia to faktu, że smakuje bardzo dobrze.