Browar z Górnej Bawarii:
Ekstr. 12,7%
Alk. 5,3%
Aromat - słodowy, chlebowo-drożdżowy
Piana - wysoka, całkiem trwała, zostaje na szkle
Barwa - zmętnione złoto
Wysycenie - jak na styl wysokie, musujące
Smak - słodowy, chlebowo-drożdżowe akcenty mieszają się z łagodnym owocowym kwaskiem, ciut chmielowej nieco ziołowej goryczki na finiszu
Treściwość - pełne
Smaczny, udany keller/zwickel w wersji "bio".
Ekstr. 12,7%
Alk. 5,3%
Aromat - słodowy, chlebowo-drożdżowy
Piana - wysoka, całkiem trwała, zostaje na szkle
Barwa - zmętnione złoto
Wysycenie - jak na styl wysokie, musujące
Smak - słodowy, chlebowo-drożdżowe akcenty mieszają się z łagodnym owocowym kwaskiem, ciut chmielowej nieco ziołowej goryczki na finiszu
Treściwość - pełne
Smaczny, udany keller/zwickel w wersji "bio".
Comment