Piwo warzone w browarze Brauhaus 2.0 w Karlsruhe (Badenia-Wirtembergia) dostepne rowniez w bylym browarze restauracyjnym Amadeus w Baden-Baden (Badenia-Wirtembergia).
Ekstrakt 13,5 % alc. vol. 5,6%
- Kolor: ciemno pomaranczowy, metny.
- Zapach: owocowy z nuta zbozowa / slodowa.
- Piana: srednia.
- Smak: piwo z 7 rodzajow zboz: z jeczmienia, pszenicy, orkiszu, gryki, pszenicy samopszy, pszenicy plaskurki i owsa. Owocowy i niewiele chmielowy o delikatnym mandarynkowym smaku.
Podsumowanie: Lagodne piwo, najblizej mu do pszeniczniaka. Jeszcze tylko trzy inne rodzaje zboza i bedzie 10!
Nota: 4+
Ekstrakt 13,5 % alc. vol. 5,6%
- Kolor: ciemno pomaranczowy, metny.
- Zapach: owocowy z nuta zbozowa / slodowa.
- Piana: srednia.
- Smak: piwo z 7 rodzajow zboz: z jeczmienia, pszenicy, orkiszu, gryki, pszenicy samopszy, pszenicy plaskurki i owsa. Owocowy i niewiele chmielowy o delikatnym mandarynkowym smaku.
Podsumowanie: Lagodne piwo, najblizej mu do pszeniczniaka. Jeszcze tylko trzy inne rodzaje zboza i bedzie 10!
Nota: 4+
Comment