Stone Berlin, Ripper

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12843

    #1

    Stone Berlin, Ripper

    "San Diego style Pale Ale". Nie wiem, co San Diego oferuje jeśli chodzi o podstyl jasnego ejla

    Może, że chmielowe multi-kulti:

    amerykański Cascade, australijski Galaxy oraz niemieckie Hallertauer Blanc, Hüll Melon i Mandarina Bavaria

    5,7% alk.
    40 IBU

    When it came to creating this awesome deep-golden beer, we drew inspiration from the Pacific Ocean surf cultures of Southern California and Australia. We sourced Cascade hops from the West Coast of the US, Australian Galaxy hops (yes – from Australia!) and the finest German hop varieties including Hallertauer Blanc, Hüll Melon and Mandarina Bavaria to give this beer a swell of


    Aromat - chmielowo owocowy (tropiki ale nie cytrusy)
    Piana - gęsta, wysoka, dość trwała, zostaje na szkle
    Barwa - złoto herbaciana, zmętniona
    Wysycenie - wysokie, podszczypuje
    Smak - zdecydowana goryczka, pod nią słodowe tony owocowe - marakuje, mniej słodka brzoskwinia. Goryczka trochę toporna, dominuje
    Treściwość - pełne

    Piwo czyste w smaku, niezłe, choć z drugiej strony dość proste w odbiorze, bez finezji
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12843

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    • Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6580

      #3
      Nowa puszka z większą obecnością "złego"

      Piana - sporo, grubsza warstwa na dłużej.
      Lacing - całkiem sporo.
      Barwa - zamglony jasny pomarańczowy.
      Gaz - średni.
      Aromat - ziołowa egzotyka, słodkie cytrusy.
      Smak - gorzkawa ziołowość, wyraźny grapefruit, gorzkie cytrusy.

      Piwo jest bardzo konkretne i ogólnie całkiem spoko.
      Attached Files

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      Przetwarzanie...