Stone Berlin, Ripper

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12557

    Stone Berlin, Ripper

    "San Diego style Pale Ale". Nie wiem, co San Diego oferuje jeśli chodzi o podstyl jasnego ejla

    Może, że chmielowe multi-kulti:

    amerykański Cascade, australijski Galaxy oraz niemieckie Hallertauer Blanc, Hüll Melon i Mandarina Bavaria

    5,7% alk.
    40 IBU



    Aromat - chmielowo owocowy (tropiki ale nie cytrusy)
    Piana - gęsta, wysoka, dość trwała, zostaje na szkle
    Barwa - złoto herbaciana, zmętniona
    Wysycenie - wysokie, podszczypuje
    Smak - zdecydowana goryczka, pod nią słodowe tony owocowe - marakuje, mniej słodka brzoskwinia. Goryczka trochę toporna, dominuje
    Treściwość - pełne

    Piwo czyste w smaku, niezłe, choć z drugiej strony dość proste w odbiorze, bez finezji
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12557

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    • Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6396

      #3
      Nowa puszka z większą obecnością "złego"

      Piana - sporo, grubsza warstwa na dłużej.
      Lacing - całkiem sporo.
      Barwa - zamglony jasny pomarańczowy.
      Gaz - średni.
      Aromat - ziołowa egzotyka, słodkie cytrusy.
      Smak - gorzkawa ziołowość, wyraźny grapefruit, gorzkie cytrusy.

      Piwo jest bardzo konkretne i ogólnie całkiem spoko.
      Attached Files

      Comment

      Przetwarzanie...
      X