Firma Sauer & Hartwig z Flensburga (Szlezwik-Holsztyn) działa w zakresie projektowania i doradztwa w przemyśle browarniczym. Oprócz tego warzą dwa rodzaje piwa - ejla i lagera.
Oba są "bio".
5,5% alk.
Aromat - raczej cytrusowe akcenty chmielowe
Piana - raczej wysoka, zwarta, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - złoto-jasnopomarańczowa, wyraźne zmętnienie
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
Smak - cytrusowy kwasek, wyraźna goryczka, tony słodowe raczej mało wyeksponowane, sporo drożdży, jakiś trochę dziwny (ale delikatny) posmak mineralno-siarkowy, może to od chmieli, bo jest ich sporo, lekko parzy. Goryczka wyraźna, ale nie jest długa na finiszu
Treściwość - umiarkowana
Dość specyficzne piwo, ale z charakterem. Niezłe, aczkolwiek mnie nie wprawiło w zachwyt.
Oba są "bio".
5,5% alk.
Aromat - raczej cytrusowe akcenty chmielowe
Piana - raczej wysoka, zwarta, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - złoto-jasnopomarańczowa, wyraźne zmętnienie
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
Smak - cytrusowy kwasek, wyraźna goryczka, tony słodowe raczej mało wyeksponowane, sporo drożdży, jakiś trochę dziwny (ale delikatny) posmak mineralno-siarkowy, może to od chmieli, bo jest ich sporo, lekko parzy. Goryczka wyraźna, ale nie jest długa na finiszu
Treściwość - umiarkowana
Dość specyficzne piwo, ale z charakterem. Niezłe, aczkolwiek mnie nie wprawiło w zachwyt.
Comment