Firma Sauer & Hartwig z Flensburga (Szlezwik-Holsztyn) działa w zakresie projektowania i doradztwa w przemyśle browarniczym. Oprócz tego warzą jeszcze ejla
Oba są "bio".
Alk. 5,5%
26 IBU
Aromat - słodowy, nieco tostowy, delikatny chmiel
Piana - wysoka, gęsta, umiarkowanie trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - ciemne złoto z pomarańczą, zmętniona
Wysycenie - wysokie, wyraźnie musuje
Smak - początkowo tostowa słodowość, potem dominuje ziołowa goryczka chmielowa. Pojawiają się również mineralno-siarkowe akcenty (podobnie jak w ich ejlu, ale to wyraźniejsze - coś jakby były na mocno mineralizowanej wysoko wysyconej wodzie, dodatkowo lekko piekące). W ustach długa goryczka ziołowa
Treściwość - pełne
Ten ostry posmak obniża sesyjność tego piwa i trochę drażni. Niezłe, ale bardziej do jednorazowej degustacji.
Oba są "bio".
Alk. 5,5%
26 IBU
Aromat - słodowy, nieco tostowy, delikatny chmiel
Piana - wysoka, gęsta, umiarkowanie trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - ciemne złoto z pomarańczą, zmętniona
Wysycenie - wysokie, wyraźnie musuje
Smak - początkowo tostowa słodowość, potem dominuje ziołowa goryczka chmielowa. Pojawiają się również mineralno-siarkowe akcenty (podobnie jak w ich ejlu, ale to wyraźniejsze - coś jakby były na mocno mineralizowanej wysoko wysyconej wodzie, dodatkowo lekko piekące). W ustach długa goryczka ziołowa
Treściwość - pełne
Ten ostry posmak obniża sesyjność tego piwa i trochę drażni. Niezłe, ale bardziej do jednorazowej degustacji.
Comment