O tym środkowofrankońskim browarze pisał Wpadzio:
ekstr.11,5%
alk. 4,8%
Aromat - słodowy, na początku trochę chleba
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - wyraźniejsza słomka, zmętniona
Wysycenie - trochę gryzące
Smak - na początek chlebowa nuta słodowa, potem wyraźna chmielowa goryczka o ziołowym profilu. Jak na styl wręcz zdecydowana, trochę ściąga i dominuje na finiszu
Treściwość - pełne
Mocno dochmielony, przyzwoity helles. To wysycenie mogłoby mniej szczypać
ekstr.11,5%
alk. 4,8%
Aromat - słodowy, na początku trochę chleba
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - wyraźniejsza słomka, zmętniona
Wysycenie - trochę gryzące
Smak - na początek chlebowa nuta słodowa, potem wyraźna chmielowa goryczka o ziołowym profilu. Jak na styl wręcz zdecydowana, trochę ściąga i dominuje na finiszu
Treściwość - pełne
Mocno dochmielony, przyzwoity helles. To wysycenie mogłoby mniej szczypać
Comment