Stöckle Schmieheim, Gründerbier 1843

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ariusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 484

Stöckle Schmieheim, Gründerbier 1843

Najnowsze piwo z browaru Schlossbrauerei Stöckle z niewielkiej miejscowosci Kippenheim-Schmieheim znajdujacej sie u podnoza Schwarzwaldu (Badenia-Wirtembergia)

Ekstrakt ???% alc. vol. 5,0%
    - Kolor: klarowny, zlotawy.
    - Zapach: lekko chmielowy.
    - Piana: poczatkowo nawet obfita, dosyc szybko opadla.
    - Smak: dominuje chmiel i pochodzaca od niego goryczka, z czasem w tle pojawiaja sie slodowe posmaki.

Podsumowanie: poprawne piwo ale bez fajerwerkow.

Nota: 4-
  • ariusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 484

Click image for larger version

Name:	20181028_123242.jpg
Views:	1
Size:	26,2 KB
ID:	2070029

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Włochy, Rimini, Piazza Tre Martiri 19, Elettro Manifattura Birra 1843
      pebejot
      Jedyny działający browar restauracyjny w popularnym wypoczynkowym mieście Rimini nad Adriatykiem znajduje się w samym centrum, niecały kilometr od dworca.
      Obiekt istnieje od od 2018 roku i jest to pierwszy minibrowar w Rimini

Lokal wciśnięty jest między kamienicami w oszklonym...
      2020-11-19, 13:49
    • e-prezes
      Osjann, Hazy IPA
      e-prezes
      Tak jak tu pisałem miesiąc temu była promocja nowych piw browaru Osjann i w tym tego. W dniu premiery smakowało tak wybornie, że wypiłem 3. Teraz wiem dlaczego...

Kolega Gisou upierał się, że to APA bardziej niż IPA, ale w każdym bądź razie jest to wersja "session". Na...
      2025-04-07, 16:00
    • ART
      SZTAB Ahumby, Kristallweizen [?]
      ART
      Człowiek chodzi spokojnie, nikomu nie wadząc ulicami Koszęcina, a tu zza rogu wyskakuje znienacka Ahumba i wręcza mu dwa flakony błagalnym tonem piskając żeby pod żadnym pozorem nikomu nic nie mówić o tym Wtf? No to... em... mówie że nikomu poza internetem zupełnie nic nie powiem. ...
      2024-11-03, 23:00
    • Ahumba
      Jinan, Pure Malt Lager Beer
      Ahumba
      Przywieziony z Chin. Jak dla mnie przyzwoity w smaku, może ciut ciut za słodkawy. Piana szybko opadła...
      2024-09-11, 20:24
    • dadek
      Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
      dadek
      W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
      2024-09-03, 03:08
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...