Hauf, Dinkelator

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12509

    Hauf, Dinkelator

    Browar z Środkowej Frankonii, z miasteczka Dinkelsbühl - perełki Bawarii

    Doppelbock czyli koźlak dubeltowy

    Informations-Seiten der Brauerei Hauf, Dinkelsbühl


    7,4% alk.

    Aromat - słodkie śliwki, rodzynki, suszone owoce
    Piana - średnia, umiarkowanie trwała z dłuższą koronką, zostaje na szkle
    Barwa - bardzo mocna herbata, klarowna
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - dojrzałe, słodkie śliwki, rodzynki, nieco jakby różanej konfitury, ciut palonych akcentów, trochę wyczuwalny alkohol, lekko rozgrzewa
    Treściwość - pełne

    Oryginalne, sympatyczne tony dojrzałych, słodszych owoców. Z drugiej strony brakuje pożądanej w tym stylu gęstej, miękkiej (misiowatej) słodowej bazy, zamiast tego nieco wyraźniejszy alkohol. Ciekawie, ale mogłoby być fajniej
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12509

    #2
    Etykieta główna jest taka sama dla części piw z tego browaru.
    Krawatka zawiera informacje o gatunku piwa.
    Attached Files

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12509

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
      Smak - dojrzałe, słodkie śliwki, rodzynki, nieco jakby różanej konfitury, ciut palonych akcentów, trochę wyczuwalny alkohol, lekko rozgrzewa
      Treściwość - pełne

      Oryginalne, sympatyczne tony dojrzałych, słodszych owoców. Z drugiej strony brakuje pożądanej w tym stylu gęstej, miękkiej (misiowatej) słodowej bazy, zamiast tego nieco wyraźniejszy alkohol. Ciekawie, ale mogłoby być fajniej
      Ta sama warka, ale pita pod koniec terminu.

      Mniej owocowo-alkoholowe, bardziej gładsze, teraz wyraźniejsze nuty słodowe - czekolada i przyjemne prażone ziarno i już takie bardziej miękkie. Finisz rozgrzewający

      Nie minęło tak dużo czasu, a piwo zyskało. Teraz bardzo fajne.

      Comment

      Przetwarzanie...