Browar z Dolnej Bawarii. W rejonie tym (Hallertau) uprawia się znane odmiany chmielu a jego produkcja jest najwyższa w kraju.
4,9% alk.
Aromat - głównie łagodny słód
Piana - wysoka, "bąbluje" ale nie znika szybko i długo się utrzymuje zostawiając ślad na szkle
Barwa - jasne złoto, klarowna
Smak -czyste tony słodu, lekki kwasek i umiarkowanie wyraźna goryczka, dłuższa i przyjemnie zalegająca na finiszu
Treściwość - pełne
Przyzwoity, dobrze przyswajalny klasyk.
4,9% alk.
Aromat - głównie łagodny słód
Piana - wysoka, "bąbluje" ale nie znika szybko i długo się utrzymuje zostawiając ślad na szkle
Barwa - jasne złoto, klarowna
Smak -czyste tony słodu, lekki kwasek i umiarkowanie wyraźna goryczka, dłuższa i przyjemnie zalegająca na finiszu
Treściwość - pełne
Przyzwoity, dobrze przyswajalny klasyk.
Comment