Faust to browar z Miltenberga w bawarskiej Dolnej Frankonii, niedaleko granicy z Hesją.
Mój Jahrgangsbock (dubeltowy koźlak) to edycja z 2016 r.
Na stronie podają, że ekstrakt zawiera się w przedziale 18,5 - 18,9%
a alk. 7-8%. Mój egzemplarz miał 7,5%
Aromat - karmel, ciut marcepanowy, suszone i kandyzowane owoce, nutka szlachetnego destylatu.
Piana - średnia, dość zwarta, niezbyt trwała, ale nie znika całkiem (drobny kożuszek i grubsza koronka)
Barwa - herbaciano/brązowo/rubinowa, klarowna
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - karmel (albo bardziej likier karmelowy), lekko palone tony, suszone owoce z łagodną słodyczą, alkohol przyjemnie podkreśla powyższe smaczki przyjemnie rozgrzewając i nie zaburzając smaku. Finisz z muśnięciem chmielowej goryczki, lekko palony, długi, rozgrzewający i żywy.
Treściwość - zdecydowanie pełne, wręcz gęste
Świetne, kapitalne piwo!
Mój Jahrgangsbock (dubeltowy koźlak) to edycja z 2016 r.
Na stronie podają, że ekstrakt zawiera się w przedziale 18,5 - 18,9%
a alk. 7-8%. Mój egzemplarz miał 7,5%
Aromat - karmel, ciut marcepanowy, suszone i kandyzowane owoce, nutka szlachetnego destylatu.
Piana - średnia, dość zwarta, niezbyt trwała, ale nie znika całkiem (drobny kożuszek i grubsza koronka)
Barwa - herbaciano/brązowo/rubinowa, klarowna
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - karmel (albo bardziej likier karmelowy), lekko palone tony, suszone owoce z łagodną słodyczą, alkohol przyjemnie podkreśla powyższe smaczki przyjemnie rozgrzewając i nie zaburzając smaku. Finisz z muśnięciem chmielowej goryczki, lekko palony, długi, rozgrzewający i żywy.
Treściwość - zdecydowanie pełne, wręcz gęste
Świetne, kapitalne piwo!
Comment