Stefansbräu - Dinkelbrauer, Heller Zwickl

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

    #1

    Stefansbräu - Dinkelbrauer, Heller Zwickl

    Minibrowar z przepięknego, historycznego miasteczka Dinkelsbühl z Środkowej Frankonii, które warto zwiedzić też dla piwa - mają jeszcze jeden większy, historyczny browar i jeden restauracyjny. Niestety w centrum miasta jest kolejny historyczny browar, ale niestety opuszczony.

    Właścicielem tego browarku jest zastępca burmistrza tej uroczej miejscowości.

    Strona nie porywa:

    Die neue Brauerei in Dinkelsbühl stellt sich vor.




    Alk. 4,9%

    Aromat - chmiel i lekko chlebowy słód. Chmiel raczej na pierwszym miejscu
    Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, z koronką
    Barwa - opalizujące złoto
    Wysycenie - jak na styl wyższe, musujące
    Smak - początek chmielowy, nieco ziołowy z dość wyraźną (znowu jak na styl) goryczką, przyjemna czysta słodowa pełnia, ewentualnie z delikatną chlebową skórką, która ładnie współgra z łagodnym, dość długim chmielowo-goryczkowym finiszem
    Treściwość - łagodna pełnia

    Jedyną wadą tego piwa jest efekt bardzo szybkiego znikania z kufla. Bardzo dobra klasyka.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    Przetwarzanie...