Browar z Środkowej Frankonii. Friedrich Hauf założył browar w 1901 r., stąd nazwa tego ciemnego piwa o zaw. alk. 5,2%
Jeśli ktoś lubi czytać o historii browarów, to o historii tego rodzinnego zakładu może poczytać tu:
Aromat: słodowy, lekko kakaowy, nieco razowego chleba
Piana - wysoka, trwałość średnia, na dłużej drobny kożuszek z koronką
Barwa - brązowa z odrobiną herbaty, klarowne
Wysycenie - umiarkowane
Smak - słodowy, razowy chleb z kwaskiem, leciutki kakaowy herbatnik, minimalna podpalana goryczka, z wyraźnejszym posmakiem
Treściwość - pełne
Poprawne, sympatyczne piwko.
Jeśli ktoś lubi czytać o historii browarów, to o historii tego rodzinnego zakładu może poczytać tu:
Aromat: słodowy, lekko kakaowy, nieco razowego chleba
Piana - wysoka, trwałość średnia, na dłużej drobny kożuszek z koronką
Barwa - brązowa z odrobiną herbaty, klarowne
Wysycenie - umiarkowane
Smak - słodowy, razowy chleb z kwaskiem, leciutki kakaowy herbatnik, minimalna podpalana goryczka, z wyraźnejszym posmakiem
Treściwość - pełne
Poprawne, sympatyczne piwko.
Comment