Browar z pięknego Dinkelsbühl w Środkowej Frankonii.
Kolejny ich helles po:
i
Tym razem w wersji "export", zatem ciut mocniejsze - 5,2% alk. - o kolejne 0,1%
Aromat - słodowy, wyraźniejszy, troszkę skórki od chleba
Piana - wysoka, trwała
Barwa - jasne złoto
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
Smak - wyraźna słodowa baza z delikatną słodyczą zbożową, bardzo lekka, nieco łodygowa goryczka chmielowa. Słodowość trochę "wyklejająca"
Treściwość - bardziej pełne
Najlepiej w ocenie pasuje tu określenie "solidne".
Nieco dziwne tony chmielu (wyraźne w ich Exporcie) tu są delikatniejsze. Pije się dobrze.
Browar ma trzy rodzaje hellesów, jednak nie różnią się tylko nazwą. I dobrze.
Kolejny ich helles po:
i
Tym razem w wersji "export", zatem ciut mocniejsze - 5,2% alk. - o kolejne 0,1%
Aromat - słodowy, wyraźniejszy, troszkę skórki od chleba
Piana - wysoka, trwała
Barwa - jasne złoto
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
Smak - wyraźna słodowa baza z delikatną słodyczą zbożową, bardzo lekka, nieco łodygowa goryczka chmielowa. Słodowość trochę "wyklejająca"
Treściwość - bardziej pełne
Najlepiej w ocenie pasuje tu określenie "solidne".
Nieco dziwne tony chmielu (wyraźne w ich Exporcie) tu są delikatniejsze. Pije się dobrze.
Browar ma trzy rodzaje hellesów, jednak nie różnią się tylko nazwą. I dobrze.
Comment