Marcowy koźlak z dużego browaru restauracyjnego na obrzeżach Poczdamu.
Aromat - słodowy, nieco kwiatowy, słodsze owoce
Piana - średnia, niezbyt trwała, zwarta, trochę zostaje na szkle
Barwa - złota, trochę zmętniona,
Wysycenie - łagodne, trochę musuje
Smak - złożony słodowy - tony miodowe, owocowe (głównie suszona morela), leciutki chleb. Delikatna, dłuższa goryczka na finiszu
Treściwość - nieco lżejszy koźlak, ale oczywiście wyższa pełnia
Bardzo fajne piwo.
Aromat - słodowy, nieco kwiatowy, słodsze owoce
Piana - średnia, niezbyt trwała, zwarta, trochę zostaje na szkle
Barwa - złota, trochę zmętniona,
Wysycenie - łagodne, trochę musuje
Smak - złożony słodowy - tony miodowe, owocowe (głównie suszona morela), leciutki chleb. Delikatna, dłuższa goryczka na finiszu
Treściwość - nieco lżejszy koźlak, ale oczywiście wyższa pełnia
Bardzo fajne piwo.