Braumanufaktur Templin (Potsdam), Werdersches

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Braumanufaktur Templin (Potsdam), Erntebock
    darekd
    Rzemieślniczy browar z Poczdamu.

    https://www.braumanufaktur.de/

    16,5% ekstr.
    6% alk.

    Aromat - susz owocowy (głównie jabłko), który po przelaniu bardziej przypomina pieczone jabłka, trochę karmelu, minimalny chleb, chmielowe muśnięcie
    Piana -...
    2025-01-25, 22:36
  • darekd
    Braumanufaktur Templin (Potsdam), Maibock
    darekd
    Marcowy koźlak z dużego browaru restauracyjnego na obrzeżach Poczdamu.

    Aromat - słodowy, nieco kwiatowy, słodsze owoce
    Piana - średnia, niezbyt trwała, zwarta, trochę zostaje na szkle
    Barwa - złota, trochę zmętniona,
    Wysycenie - łagodne, trochę musuje...
    2019-05-12, 21:05
  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • karol1000
    Braumanufaktur Templin (Potsdam), Potsdamer Weiße
    karol1000
    Kupione w jednym ze sklepów z bio jedzeniem w berlinie.
    Tak sobie pomyślałem że jak już mieszkam w Berlinie to wartoby było spróbować berlińskiego stylu weisse. To moje pierwsze piwo z tego gatunku

    Piwko ma 7,8stopni ekstraktu i 3% alkoholu

    barwa: jasne...
    2012-12-02, 11:57
  • karol1000
    Braumanufaktur Templin (Potsdam), Potsdamer-Stange
    karol1000
    Piwo zakupione w Berlinie w sklepie z bio żywnością na Tempelhofer Damm

    ekstrakt 11,8° , alkohol 4,8%

    niefiltrowane piwo z Bio-surowców w składzie ma słód jęczmienny i pszeniczny.

    zapach: silnie drożdżowy, lekko pszeniczny, lekko chmielowy
    ...
    2011-11-25, 19:12
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...