Lüdde Quedlinburg, Fastbier (APA)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4776

Lüdde Quedlinburg, Fastbier (APA)

Piwo spoza karty, było wypisane na tablicy przy warzelni. Według słów kelnera 14°Blg, 5,5%.
    Muszę przyznać, że APY się nie spodziewałem. Jednak już po zapachu dało się wyczuć, że użyto "amerykanów". Aromat bardzo ładny owocowo-kwiatowy.
    Barwa ciemnozłota, nawet bursztynowa, lekko mętne.
    Piana bardzo ładna, drobniuteńkie, równomierne oczka, choć przy podaniu było jej nie więcej niż 3 cm. Mimo to utrzymuje grubą warstwę na powierzchni, trochę plam zostaje na ściankach kufla.
    A w smaku jednak APA raczej w stylu niemieckim. Choć aromat zapowiadał więcej chmielowości to jednak dominuje dość wyraźna słodowość. Nie można jednak odmówić przyjemnych nut owocowych mango i brzoskwini z odrobiną wytrawności w stylu liczi. Goryczka minimalna w tle.
    Wysycenie średnio wysokie, pasujące.
    Jak wszystkie piwa tak i to podano w kuflu firmowym, podkładki na stołach.
    Próbowane w browarze w czasie wieczornych wizyt 11-13.06.2019. Cena 3,80€/0,4 l.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• dadek
    Quedlinburg, Blasiistraße 14, Lüdde Bräu
    dadek
    Quedlinburg to miasto wręcz zachwycające swa urodą. Piękna, w większości szachulcowa zabudowa, z niejednokrotnie nieco przekrzywionymi kolorowymi domkami, tworzy niesamowity klimat tego miejsca, a spacer wąskimi brukowanymi uliczkami to prawdziwa przyjemność. Całokształtu dopełnia królujący...
    2019-07-07, 22:58
  • dadek
    Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
    dadek
    Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
    2025-02-09, 23:58
  • bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 20:53
  • darekd
    Lüdde Quedlinburg, Bock
    darekd
    Przepiękny historyczny browar restauracyjny Lüdde w równie pięknym i historycznym Quedlinburgu

https://www.hotel-brauhaus-luedde.de/

Jak to w maju, trafiłem na koźlaka, bo to piwo sezonowe w browarze Niestety nie zanotowałem parametrów.

Aromat - karmel,...
    2017-05-25, 11:09
  • dadek
    Lüdde Quedlinburg, Pilsner
    dadek
    Ekstrakt 11,7°Blg, alkohol 4,8%.
    Barwy żółtej, dość mocno mętne.
    Piany malutko, jedynie na początku około 2 cm nawet gęstej i równomiernej warstwy ale tylko na chwilę, po paru minutach praktycznie nic nie zostało.
    Aromat słodowy z lekko piwniczną nutą.
    Smakowo...
    2019-07-06, 16:07
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...