Kellerbier z dużego browaru w południowej Hesji.
Ekstr. 12,3%
Alk. 5,1%
Aromat - słodowo-maślany
Piana - wysoka, puszysta, niespecjalnie trwała, pozostawia jednak wyraźną koronkę
Barwa - słomkowo-złota, mocno zmętniona, osad zbiera się nawet na dnie szklanki
Wysycenie - na początku zdecydowanie wysokie, ale szybko traci musującą moc by na zakończeniu lekko tylko podszczypywać
Smak - słodowy, minimalnie słodkawy. Baza słodowa choć wyraźna to bez ciekawszych niuansów, mączna, nieco mdława, no może nieco bułki. Znikomy kwasek, na zakończeniu ciut goryczki.
Treściwość - pełne piwo
Taki keller z fabryki piwa. Pije się bez problemu, ale to nie to. Słabsze piwo.
Ekstr. 12,3%
Alk. 5,1%
Aromat - słodowo-maślany
Piana - wysoka, puszysta, niespecjalnie trwała, pozostawia jednak wyraźną koronkę
Barwa - słomkowo-złota, mocno zmętniona, osad zbiera się nawet na dnie szklanki
Wysycenie - na początku zdecydowanie wysokie, ale szybko traci musującą moc by na zakończeniu lekko tylko podszczypywać
Smak - słodowy, minimalnie słodkawy. Baza słodowa choć wyraźna to bez ciekawszych niuansów, mączna, nieco mdława, no może nieco bułki. Znikomy kwasek, na zakończeniu ciut goryczki.
Treściwość - pełne piwo
Taki keller z fabryki piwa. Pije się bez problemu, ale to nie to. Słabsze piwo.
Comment