Hildebrand, Pfungstädter Urstoff

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

    Hildebrand, Pfungstädter Urstoff

    Kellerbier z dużego browaru w południowej Hesji.



    Ekstr. 12,3%
    Alk. 5,1%

    Aromat - słodowo-maślany
    Piana - wysoka, puszysta, niespecjalnie trwała, pozostawia jednak wyraźną koronkę
    Barwa - słomkowo-złota, mocno zmętniona, osad zbiera się nawet na dnie szklanki
    Wysycenie - na początku zdecydowanie wysokie, ale szybko traci musującą moc by na zakończeniu lekko tylko podszczypywać
    Smak - słodowy, minimalnie słodkawy. Baza słodowa choć wyraźna to bez ciekawszych niuansów, mączna, nieco mdława, no może nieco bułki. Znikomy kwasek, na zakończeniu ciut goryczki.
    Treściwość - pełne piwo

    Taki keller z fabryki piwa. Pije się bez problemu, ale to nie to. Słabsze piwo.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    • yaro74
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2012.09
      • 2089

      #3
      Kolor: złoty, zamglony.
      Piana: wysoka, drobna, niezbyt trwała, zostawia koronkę na szkle.
      Zapach: słaby, słodowy.
      Wysycenie: średniowysokie.
      Smak: słodowy, dość słodki, goryczki brak. Początkowo wyczuwalny alkohol.
      Opakowanie: bardzo ładna etykieta i kapsel.

      Piwo jest dobrze pijalne, jednak niczym nie zachwyca.
      Zgadzam się z Darekd ale chciałbym, żeby polskie fabryki robiły takie słabe piwa.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X