Kulmbacher, Mönchshof Zoigl

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

    Kulmbacher, Mönchshof Zoigl

    Mają kellera:



    To jeszcze dorzucili Zoigla o prawie tych samych parametrach tylko w serii "Manufaktur Biere"

    Deine gesuchte Seite konnte leider nicht gefunden werden. Gerne leiten wir dich auf unsere Mönchshof Startseite oder zu unseren Bieren weiter.


    Ekstr. 12,3%
    Alk. 5,4%

    Aromat - drożdże, lekki chleb, łagodna chmielowa kwiatowość
    Piana - wysoka, puszysta, zwarta, trwała, zostaje na szkle
    Barwa - mętne złoto-bursztynowe
    Wysycenie - łagodne, takie tu ma być
    Smak - słodowy z łagodnymi owocami, drożdże nadają też łagodnie owocowego kwasku, łagodne suszone ziarno i nieznaczna goryczka
    Treściwość - wyższa pełnia

    Mimo, że Zoigl z dużego browaru to wątpliwa sprawa, to jednak trzyma się stylu, smakuje tak jak ma być, a nie jest tylko kolejnym niefiltrowanym piwem wykorzystującym nazwę. Smakowało
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X