Einsiedler, Zwickelbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

    Einsiedler, Zwickelbier

    Browar z saksońskiego Chemnitz.



    Ekstr. 11,7%
    Alk. 5,2%

    Aromat - chleb z delikatnym miodem, ciut drożdży
    Piana - średnia, umiarkowanie trwała
    Barwa - ciemniejsze złoto z mlekiem, mocno zmętnione
    Wysycenie - jak na styl nieco powyżej średniej, podszczypuje za to wyraźnie
    Smak - wyraźna słodowa baza, ciut miodu, wyraźne drożdże, trochę suszonych owoców, leciuteńka goryczka z dłuższym finiszem
    Treściwość - solidniejsza trochę pełnia

    Smaczny, niefiltrowany klasyk.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12565

      #3
      Tym razem nieco niższe wysycenie, mniej treści (może dlatego, że drożdżowy kwasek wyraźniejszy). W smaku owocowy kwasek, mniej suszu, nieco chleb. Na finiszu trochę więcej goryczki niż z poprzedniego opisu z długim finiszem.

      Tym razem bez szału, ale pije się bezproblemowo.

      Opakowanie bez zmian.
      Last edited by darekd; 2021-09-26, 22:34.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X