Lager chmielony po amerykańsku.
Dla browaru Himburgs z Monachium piwo jest warzone w Hofmark Braerei (mała miejscowość we wschodniej Bawarii).
Ekstrakt 12*, alko 5,3% i IBU 30.
Chmiele: Citra, Simcoe, Perle, Hallertauer Mittelfrüh, Hersbrucker i Smaragd.
Piana - więcej na początku potem cienka, niepełna warstewka.
Lacing - całkiem sporo.
Barwa - zamglona, jasno żółto pomarańczowa.
Gaz - średni.
Aromat - cytrusy "odpomarańczowe"
Smak - słodkawe i gorzkawe cytrusowości, mała goryczka.
Dobre piwko
Dla browaru Himburgs z Monachium piwo jest warzone w Hofmark Braerei (mała miejscowość we wschodniej Bawarii).
Ekstrakt 12*, alko 5,3% i IBU 30.
Chmiele: Citra, Simcoe, Perle, Hallertauer Mittelfrüh, Hersbrucker i Smaragd.
Piana - więcej na początku potem cienka, niepełna warstewka.
Lacing - całkiem sporo.
Barwa - zamglona, jasno żółto pomarańczowa.
Gaz - średni.
Aromat - cytrusy "odpomarańczowe"
Smak - słodkawe i gorzkawe cytrusowości, mała goryczka.
Dobre piwko
Comment