Kulmbach - jedno z bardzo ważnych miast jeśli chodzi o historię piwa w Górnej Frankonii
To nie jest jednak historyczny browar komunalny spod znaku Zoigla, tylko właściwie nowy browar restauracyjny - bardzo fajnie urządzony i z dobrą, farnkońską kuchnią:
Aromat - słodowy, dość niewyraźny
Piana - raczej wysoka, trwała z kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - kasztanowa, wpadająca w brąz.
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowy, nie jest złożony - głównie łagodne tony kakaowego herbatnika
Treściwość - pełne
Nudne, obojętne w odbiorze, niespecjalne wyraźne w smaku, pijalne.
Miejsce, jedzenie super. Piwo jak na region słabe.
To nie jest jednak historyczny browar komunalny spod znaku Zoigla, tylko właściwie nowy browar restauracyjny - bardzo fajnie urządzony i z dobrą, farnkońską kuchnią:
Aromat - słodowy, dość niewyraźny
Piana - raczej wysoka, trwała z kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - kasztanowa, wpadająca w brąz.
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowy, nie jest złożony - głównie łagodne tony kakaowego herbatnika
Treściwość - pełne
Nudne, obojętne w odbiorze, niespecjalne wyraźne w smaku, pijalne.
Miejsce, jedzenie super. Piwo jak na region słabe.
Comment