Browar z restauracją w górnofrankońskim Nedensdorf pod Bad Staffelstein (w promieniu kilkunastu kilometrów funkcjonuje tam około dziesięciu takich miejsc). Bardzo przyjemne miejsce.
Ekstr. 12,2%
Alk. 4,9%
Aromat - słodowy z suszonym ziarnem i lekkim karmelem
Piana - średnia, umiarkowanie trwała z koronką
Barwa - bursztynowa
Wysycenie - żywe, musujące
Smak - suszone ziarno w tym pestki dyni, łagodny karmel, łagodna goryczka, finisz lekko palony
Treściwość - łagodna pełnia
Bardzo dobry, dość lekki i sesyjny landbier.
Ekstr. 12,2%
Alk. 4,9%
Aromat - słodowy z suszonym ziarnem i lekkim karmelem
Piana - średnia, umiarkowanie trwała z koronką
Barwa - bursztynowa
Wysycenie - żywe, musujące
Smak - suszone ziarno w tym pestki dyni, łagodny karmel, łagodna goryczka, finisz lekko palony
Treściwość - łagodna pełnia
Bardzo dobry, dość lekki i sesyjny landbier.
Comment