Browar z Büchenbach pod Pegnitz w Górnej Bawarii. Jeden z kilku browarów w okolicy.
Ciekawostką jest jak widzę, że warzą pod piecem opalanym drewnem!
Tu o innym ich piwie:
Ekstr. 11%
Alk. 4,6%
Aromat - słodowy, ciemne słody, , nieco karmelu, ciut chleba, łagodny chmiel
Piana - raczej średnie, średnie pęcherze, umiarkowanie trwała z wyraźniejszą i dłuższą koronką
Barwa - bursztynowo-herbaciana
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy, łagodnie palone ziarno, tym razem nieco chleba i ciut karmelu troszkę chmielu i dodatkowo lekka, orzechowa goryczka
Treściwość - jak na ten ekstrakt to solidna pełnia.
Sporo przyjemnych łagodnych niuansów tworzy sesyjne, smaczne piwo.
Ciekawostką jest jak widzę, że warzą pod piecem opalanym drewnem!
Tu o innym ich piwie:
Ekstr. 11%
Alk. 4,6%
Aromat - słodowy, ciemne słody, , nieco karmelu, ciut chleba, łagodny chmiel
Piana - raczej średnie, średnie pęcherze, umiarkowanie trwała z wyraźniejszą i dłuższą koronką
Barwa - bursztynowo-herbaciana
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy, łagodnie palone ziarno, tym razem nieco chleba i ciut karmelu troszkę chmielu i dodatkowo lekka, orzechowa goryczka
Treściwość - jak na ten ekstrakt to solidna pełnia.
Sporo przyjemnych łagodnych niuansów tworzy sesyjne, smaczne piwo.
Comment