Napaliłem się na to żytnie jak szczerbaty na suchary. Powinienem był się zorientować że coś może nie zagrać jeśli warzeniem roggena zajmie się Orkisz (dinkel) z Bad Staffelstein. 4,9 alk. Jaśniuteńkie. Lekko opalizujące, mało żytnie w charakterze, poza tym że kwaśne. Sauerbier tak Roggen nie. Zawód.
Dinkel, Stublanger Roggenbier
Collapse
X
-
Dinkel, Stublanger Roggenbier
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-