Jeden z dziesięciu browarów w gminie Bad Staffelstein w Górnej Frankonii:
Dalej nie mają strony internetowej, o czym była mowa tu:
Alk. 4,9%
Aromat - suszone, leciutko palone zboże, ciut podpieczonej skórki od chleba, bardzo delikatny chmiel
Piana - wysoka, niezbyt trwała, skromna koronka
Barwa - brązowa z odrobiną herbaty
Smak - słodowy, suszone ziarna zbóż i pestek dyni, lekki owocowy kwasek, łagodna orzechowa goryczka z długim finiszem wzbogaconym kwaskowością suszonych owoców
Treściwość - pełne
Mały minus za pianę, ale to bez znaczenia bo piwo i tak jest bardzo dobre!
Dalej nie mają strony internetowej, o czym była mowa tu:
Alk. 4,9%
Aromat - suszone, leciutko palone zboże, ciut podpieczonej skórki od chleba, bardzo delikatny chmiel
Piana - wysoka, niezbyt trwała, skromna koronka
Barwa - brązowa z odrobiną herbaty
Smak - słodowy, suszone ziarna zbóż i pestek dyni, lekki owocowy kwasek, łagodna orzechowa goryczka z długim finiszem wzbogaconym kwaskowością suszonych owoców
Treściwość - pełne
Mały minus za pianę, ale to bez znaczenia bo piwo i tak jest bardzo dobre!
Comment