OK będę szukał. Dzięki za info. Twoje zdrówko
Spaten-Franziskaner-Bräu, Hefe-Weissbier
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziZ brzegu to Primator Weizen albo pszenica z Gościszewa. Z niemieckich tych lepiej dostępnych to jeszcze lepiej mi pasowała ta od Maisela z BayreuthIPA, AIPA, EPA andALE!!!:D
Comment
-
-
To ja tez cos napisze o tym klasyku
kolor: pomaranczowo- zloty
piana: ladna, wysoka i trwala
zapach: drozdzowo-pszeniczny, silnie bananowy
smak: wlasciwie to co w zapachu + lekko kwaskowy
gaz: silny
Ogólnie ostatnio bardzo mi zaczęło smakować.LP
Comment
-
-
Pity kolejny już raz i nadal trzyma poziom. Barwa ładna pomarańczowa, na dnie wyraźny drożdżowy osad. Smak wyważony, lekko kwaskowy z nutami bananowymi.
Mimo, że pszenica to nie mój ulubiony styl, to po Franciszka zawsze chętnie sięgam.
Comment
-
-
Piana i barwa faktycznie ładna. Smak niezły, choć moim zdaniem gorszy od np. Maisel's Weisse. W zapachu wyraźnie goździkowy, bardziej niż większość pszenic, a po ogrzaniu mocniej bananowy, wyczuwam też słodką gumę do żucia. Przyjemnie nagazowany, ale w smaku odrobinkę wodniste i cierpkie. Na szczęście odrobinkę, generalnie bardzo udane piwo, dupy nie urywa, ale w tej cenie i dostępności to super. Kupione w monachijskim netto w cenie, o ile pamiętam, 0,75 euro + (jak sie dowiedziałem z paragonu...) 0,25 euro za puszkę. Gdybym wiedział to wziąłbym butle, ale z 2. strony miałem ciężki plecak i dość długą drogę przed sobą, a to nie było jedyne piwo jakie kupowałem w Monachium, a w takiej sytuacji każde gramy mają znaczenie .
Comment
-
-
Spaten-Franziskaner-Bräu, Hefe-Weissbier
Piana obfita drobna zostaje na długo. Kolor złoty zmętniony. Aromat goździki drożdże lekkie utlenienie. Smak słodowośc goździki, banany. W odczuciu lekkie i pełne aksamitne, smaki dość intensywne grające ze sobą. Bardzo dobra pszenica.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Fajne, fajne... dawno go nie piłem...
Graficznie prawie bez zmian.
Piana - dość duża.
Lacing - myślę że powinno być trochę więcej.
Barwa - mętny pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - lekki goździk i banan.
Smak - piwo jest lekko słodkawe, cytrusy, banan, śladowa goryczka.
Podtrzymuje dobrą opinię bo smakowało... zzzzzzimne!
Comment
-
-
5,0% alk.
Wszystko w tym piwie jest na miejscu kwaskowe owoce w kierunku cytryny, trochę banana, korzenność z goździkami. Prezentuje się też bez zarzutu.
Wolę ich ciemną pszenicę (w ogóle wolę ciemniejsze pszenicę), ale to też jest na przyzwoitym poziomie.
Comment
-
-
Comment
-
Comment