Przepyszne, cudowne, orzeźwiające, z cytrusowym posmaczkiem. Piwo na codzień i od święta. Wielka 7(w skali1 - 6). Jetsem fanem tego piwa i tylko szkoda, że z beczki w Warszawie taniej niż za 10 zeta się nie dostanie
Spaten-Franziskaner-Bräu, Hefe-Weissbier
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Originally posted by zythum
Przepyszne, cudowne, orzeźwiające, z cytrusowym posmaczkiem. Piwo na codzień i od święta. Wielka 7(w skali1 - 6). Jetsem fanem tego piwa i tylko szkoda, że z beczki w Warszawie taniej niż za 10 zeta się nie dostanieBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ostatnio moja kolekcja powiększyła się o szklankę tego piwa. Jestem z niej bardzo dumny - to niestety jedna z niewielu szklaneczek zagranicznego piwa w skromnej kolekcji jaką posiadam.Catalunya es una nación y el Barça es un ejército
Comment
-
-
Originally posted by Misiekk
(...) Jeśli chodzi o pijanę to jest niezbyt trwała, ma duże dziury, pozostaje jedynie pierścien na obrzeżach.
Co do smaku to zgadzam się z przedmówcami. Wyborne
I tylko ogarnia mnie ból istnienia kubków smakowych bo tego wspaniałego weissbiera przyjaciółka przywiozła mi z Monachium w ilości sztuk zaledwie 1browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Franciskaner hefe-Weissbier
Chcę zapreaentować moje pierwsze wypite piwo pszeniczne[list]
Butelka 0,5 ekstr.11,8% alk. maks.5,0 Piwo dosyć mętne ,barwa jasno złocista ,smak specyficzy lekko kwaskowaty ,pod koniec degustacji pojawiła się goryczka ,piana piękna puszysta tworząca czape utrzymywała się aż do końca- Moja ocena - 5
Comment
-
talrasha napisał(a)
Ostatnio moja kolekcja powiększyła się o szklankę tego piwa. Jestem z niej bardzo dumny.
i jeszcze poprawka: ocena wskakuje na 5!!! tym razem piłem je zakupione w jednej z knajpek na krakowskim rynku za 7 zl za butelkę 0,5 ( ) wszyscy moi znajomi rzucili się na to piwko i dla nich również smakowało.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
moje ulubione piwo!od trzech lat pijam prawie codziennie.mam to szczescie ze moge je kupic po normalnej cenie-0.85euro.ma piekny orzezwiajacy smak i wcale mi nie przeszkadza iz czasem(jak troche postoi)plywaja w butelce "statki"...moja ocena 6+
Comment
-
-
Całkiem dobry pszeniczniak.Ja jednak nie przychylę się do powyższych ocen i nie uzam go za najlepszego. W mojej krótkiej pszeniczniakowej karierze piłem już lepsze.
Podoba mi się w nim bardzo ten wspomniany cytrusowy posmeczek, oraz baardzo sztywna obfita piana.
Ocena 4+ w swojej klasie.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Właśnie spożywam. Nie po raz pierwszy i nie ostatni zresztą, zwłaszcza, że odkryłam, że w sklepie nieopodal mojej pracy (sklep "Parma", ul. Ruska, Wrocek) sprzedają go za 5,4 za pół litra, podczas gdy obok stoi Erdinger za ponad 7 zł, a jakościowo ten drugi się chowa przy Franciszkanerze
Jeden z moich najulubieńszych pszeniczniaków.
Comment
-
Comment