Faust to browar z Miltenberga w bawarskiej Dolnej Frankonii, niedaleko granicy z Hesją i Badenią Wirtembergią.
Brauerreserve 1237 to barley wine. Data nawiązuję do pierwszej wzmianki dotyczącej miasta.
Ekstr. 26%
Alk. 10,9%
Uwarzono przy użyciu drożdzy piwowarskich i winnych. Rok leżakowane w dębowych beczkach.
Aromat - czekoladowe trufle, trochę rum, beczka, suszona śliwka
Piana - średnia, zwarta, raczej nie trwała, dłuższa delikatna koronka
Barwa - herbaciana, bardzo ciemne esencja, nieco rubinowa pod światło, zmętniona
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - czekolada, kwaskowa wiśnia w likierze, tony beczki, rodzynki. Alkohol trochę gryzie, trochę zbyt wyraźny, ale jeszcze w granicach normy. Na finiszu czuć leżakowanie w drewnianych beczkach, palony słód i trochę suszonej śliwki. Profil słodszo-kwaskowy.
Treściwość - bardzo wysoka
Termin 2029. Ma czas, żeby nabrało większej gładkości
Poza tym bardzo porządny przedstawiciel stylu w jego brytyjskiej odsłonie.
Brauerreserve 1237 to barley wine. Data nawiązuję do pierwszej wzmianki dotyczącej miasta.
Ekstr. 26%
Alk. 10,9%
Uwarzono przy użyciu drożdzy piwowarskich i winnych. Rok leżakowane w dębowych beczkach.
Aromat - czekoladowe trufle, trochę rum, beczka, suszona śliwka
Piana - średnia, zwarta, raczej nie trwała, dłuższa delikatna koronka
Barwa - herbaciana, bardzo ciemne esencja, nieco rubinowa pod światło, zmętniona
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - czekolada, kwaskowa wiśnia w likierze, tony beczki, rodzynki. Alkohol trochę gryzie, trochę zbyt wyraźny, ale jeszcze w granicach normy. Na finiszu czuć leżakowanie w drewnianych beczkach, palony słód i trochę suszonej śliwki. Profil słodszo-kwaskowy.
Treściwość - bardzo wysoka
Termin 2029. Ma czas, żeby nabrało większej gładkości
Poza tym bardzo porządny przedstawiciel stylu w jego brytyjskiej odsłonie.
Comment