Kaiser Bräu [Schinner], Edel-Weisse

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12558

    Kaiser Bräu [Schinner], Edel-Weisse

    O tym piwie kiedyś było tu:



    Tylko, że obecnie Schinner nie jest warząony w Bayreuth (Górna Frankonia). Tylko w Neuhaus an der Pegnitz (Środkowa Frankonia) w Kaiser Bräu. Na miejscu została ich knajpa.

    Alk. 4,9%

    Aromat – drożdże, banan, ciut kwaskowych owoców i kwiatowości
    Piana – wysoka, zwarta, powoli opada przy pojawiających się pojedynczych większych bąblach i tak zostawiając kożuszek
    Barwa – brudne, zmętnione złoto
    Wysycenie – jak na styl troszkę poniżej średniej. Mogłoby być ciut więcej, bo pod koniec słabiej musuje i piwo jest mniej żywe
    Smak – lekki goździk na wstępie, łagodne tony tzw. gumy balonowej (kto pamięta ten wie) i banana kojarzą się z pełnią. Kwaskowe owoce z tyłu. Łagodna korzenność na finiszu
    Treściwość – wyższa pełnia

    Może nie idealne, ale na solidnym poziomie. Mi ten profil pasuje. Smakowało mi.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12558

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    • Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6396

      #3
      Wygląd i alko bez zmian.

      Piana - na dłużej pełna warstewka.
      Lacing - nie dużo.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony, jasny pomarańczowy.
      Aromat - banan i lekkie cytrusy.
      Smak - słodkawe, drożdże i banan, mikro goryczka.

      Spoko piwko... może być.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X