Naabecker, Pils

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Naabecker, Pils

    Browar z Górnego Palatynatu (Bawaria)



    Ekstr. 11,9%
    Alk. 5,1%

    Aromat - słód (suszone zboże) bardziej wyraźny niż chmiel (tony kwaiatowe)
    Piana - wysoka, nie jest zbyt gęsta, ale trwalsza
    Barwa - słomka/jasne złoto
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - słodowa baza (delikatna zbożowa słodycz), po chwili kontra w postaci ziołowej chmielowości, goryczka delikatna. Finisz ziołowy, długi
    Treściwość - pełne piwo, jak na pilsa wyższa pełnia

    Pilsy z tradycyjnych bawarskich browarów nie należą do specjalnie goryczkowych. To piwo nawet jak na Bawarię pod tym względem jest skromne jeśli chodzi o potraktowanie go goryczkowymi chmielami.

    Dość treściwe, a jak na styl ze zdecydowanym akcentem słodowym. Miłośnicy wytrawnych, wyraźnie goryczkowych piw będą zawiedzeni.

    Natomiast piwo samo w sobie jest poprawne (choć nie jest to ich flagowy produkt). Generalnie z tego co miałem okazję spróbować z tego browaru, to warzą z takim słodszym profilem smakowym. W pilsie raczej się to nie sprawdza, ale i tak wypiłem bezproblemowo.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X