Browar z bawarskiego Górnego Palatynatu.
5,0% alk.
Aromat - ziołowy chmiel, lekkie drożdże, ciut słodu
Piana - dość wysoka, większe bąble, nie jest zwarta, umiarkowanie trwała, prawie nic nie zostaje
Barwa - słomka, minimalnie opalizuje
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - ziołowy chmiel z wyraźniejszą goryczką, drożdże z lekkim kwaskiem, słodowa baza delikatna, minimalnie chlebowa. Ziołowo-goryczkowy finisz
Treściwość - Łagodna pełnia
Niedawno z tego regionu (Górny Palatynat) piłem innego regionalnego pilsa:
Tam prawie helles, tu prawie keller Ale tu większa wytrawność i więcej chmielu, czyli bardziej w stylu.
Niezłe.
5,0% alk.
Aromat - ziołowy chmiel, lekkie drożdże, ciut słodu
Piana - dość wysoka, większe bąble, nie jest zwarta, umiarkowanie trwała, prawie nic nie zostaje
Barwa - słomka, minimalnie opalizuje
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - ziołowy chmiel z wyraźniejszą goryczką, drożdże z lekkim kwaskiem, słodowa baza delikatna, minimalnie chlebowa. Ziołowo-goryczkowy finisz
Treściwość - Łagodna pełnia
Niedawno z tego regionu (Górny Palatynat) piłem innego regionalnego pilsa:
Tam prawie helles, tu prawie keller Ale tu większa wytrawność i więcej chmielu, czyli bardziej w stylu.
Niezłe.
Comment