Ponieważ temat jest ogólny, to poinformuję, że trafiło mi się kiedyś piwo (mam chyba nawet nalepkę) Paulaner Oktoberfest (nie pszeniczne) w butelce 0,33 l. Nie pamiętam dobrze smaku, ale chyba musiało być nieszczególne, bo więcej go nie kupowałem (w odróżnieniu od Hefe-Weisse, które uwielbiam!).
Paulaner, Oktoberfest Bier
Collapse
X
-
Pity w Restauracji Bawarskiej w Warszawie, cena 10 zł/0,33 l.
Alkoholu miało 6.0 %. Kolor ciepły, głębszy niż w pilsach. Pianka odpowiednia. Zapach przyjemny, drożdżowy. Smak także niczego sobie, słodowy, trwściwy z lekkimi drożdżami na końcu. Piąteczka, z małym minusikiem.
Comment
-
-
warto dodać że chodzi o Paulanera.
a jeśli chodzi o Paulanera, to należy on do Heinekena...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Paulaner Oktoberfest-Bier
PUSZKA 0,5 l.
6 %
Kolor - słomkowy,klarowne i przejrzyste jak woda destylowana
Piana - cieniutka i biała
Gaz - to co tygryski lubią najbardziej
Smak - konkretne,o głębokim smaku piwo bez żartów. Nie słodkie i nie za gorzkie, takie 100% piwa w piwie.
Ocena - 6 zAndro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
cefek napisał(a)
Jest nieprzyjemne to Oktoberfest. Tez probowalem, kupilem bodajze w delikatesach BOMI w Moskwapleksie na Pulawskiej. Ohyda. Ale Hefe-Weiss jest... rewelacja.
Sprawdziłem: Niemcy mają rację pod tym względem.
Comment
-
-
Ciężkie toto jakieś w smaku, mocna goryczka, posmak jak dla mnie nieprzyjemny. Pszeniczny Paulaner - zdecydowanie tak, ale ten pils uznania u mnie nie zdobył.
0,33 l, zakupione w Piwoszu, 5,8 zł.
Piwo piwem, za to etykieta mi się podoba
Comment
-
-
Potwierdzam , że nie jest to typowy pils. Zapach lekko drożdżowy, kolor jasno złoty, piana biała ( za szybko znika ), goryczka średnia, nuty kwaskowe. Cena 3,99 / 0,5 ( Leclerc). Do kolekcji ładna etykieta ( kapsel "firmowy" Paulanera).
Comment
-
-
Paulaner Oktoberfest Bier - 2003
Dostałem tego roku kilka sztuczek piwek monachijskich, oktoberfestowych i żadnego z nich jeszcze nie opisałem. Zostało mi już tylko jedno, więc błąd swój czym prędzej postaram się naprawić.
Eksrt. 13,7; alk. 6,0% vol; butelka 0,5l
Od razu uwagę zwraca etykieta, na której widnieją szeregi bawarskich kobiet spieszących z pełnymi kuflami by ukoić pragnienie tych naprawdę spragnionych - prezentuje się to zabawnie. Zapach raczej mało intensywny, po nalaniu piękna, śmietanowa piana, która po jakimś czasie zanika, ale nie całkowicie. W smaku wyraźna goryczka pozostawiająca przyjemny, nienachalny posmak na podniebieniu. Piwo to pamiętajmy jest warzone specjalnie na Oktoberfest, jest nieco mocniejsze jeśli chodzi o zawartość alkoholu i należy o tym pamiętać - to nie jest "typowy" Paulaner (cokolwiek to ma znaczyć) i należy przy ocenie brać na to poprawkę.
Mnie smakowało.
Comment
-
Comment