Heller-Trum, Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen
Collapse
X
-
-
Biorąc pod uwagę, że to cena z transportem, i że np. w Warszawie to piwo kosztowało ok. 11 złotych, to jest to cena dość rozsądna moim zdaniem. Tym bardziej że dostarczą to do domu, nawet na największe, za przeproszeniem, zadupie, gdzie o kupnie takich piw można pomarzyć.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Biorąc pod uwagę, że to cena z transportem, i że np. w Warszawie to piwo kosztowało ok. 11 złotych, to jest to cena dość rozsądna moim zdaniem. Tym bardziej że dostarczą to do domu, nawet na największe, za przeproszeniem, zadupie, gdzie o kupnie takich piw można pomarzyć.Comment
-
Zawsze można sobie znaleźć jakiegoś fana wędzonki do spółki Poza tym zamawianie mniejszych ilości nawet w naszych sklepach wysyłkowych nie ma sensu, bo zazwyczaj koszty wysyłki i tak liczą za karton.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
W ostatni weekend zawitałem na targi Brau Beviale do Norymbergi a następnie na 2 dni zacumowałem w Bambergu niesiony nieodpartą chęcią zobaczenia tego kultowego dla miłośników piwa miasta. Muszę przyznać, że nie zawiodłem się ani trochę. Miasto przepiękne (pomimo listopadowej aury) a poza tym to prawdziwa Mekka piwna. Najlepszą rekomendacją jest ilość 11 browarów w mieście a do tego browar pilotażowy w słodowni Weyermanów z którego również degustowałem kilka wyśmienitych piw. Oczywiście gwoździem jest wizyta w kultowej piwiarni serwującej ciemne wędzone Rauchbier Marzen Schlenkerla. Miałem już wcześniej przyjemność degustować to piwo w wersji butelkowej ale dopiero pite z beczki w tym historycznym miejscu ukazało wszystkie swoje jak dla mnie niekwestionowane zalety. Cena jak Niemcy przyzwoita bo 2,20 euro, klimat miejsca podkreśla tylko wyjątkowy charakter tego piwa a wyśmienity smak, gesta piana to rzeczy których nie jestem w stanie opisać. Zakochałem się w tym piwie i będę mu dozgonnie wierny.
W lodówce w domu czekają jeszcze na degustację Weizien, Urbock i Lager z tego browaru...Comment
-
W ostatni weekend zawitałem na targi Brau Beviale do Norymbergi a następnie na 2 dni zacumowałem w Bambergu niesiony nieodpartą chęcią zobaczenia tego kultowego dla miłośników piwa miasta. Muszę przyznać, że nie zawiodłem się ani trochę. Miasto przepiękne (pomimo listopadowej aury) a poza tym to prawdziwa Mekka piwna. Najlepszą rekomendacją jest ilość 11 browarów w mieście a do tego browar pilotażowy w słodowni Weyermanów z którego również degustowałem kilka wyśmienitych piw. Oczywiście gwoździem jest wizyta w kultowej piwiarni serwującej ciemne wędzone Rauchbier Marzen Schlenkerla. Miałem już wcześniej przyjemność degustować to piwo w wersji butelkowej ale dopiero pite z beczki w tym historycznym miejscu ukazało wszystkie swoje jak dla mnie niekwestionowane zalety. Cena jak Niemcy przyzwoita bo 2,20 euro, klimat miejsca podkreśla tylko wyjątkowy charakter tego piwa a wyśmienity smak, gesta piana to rzeczy których nie jestem w stanie opisać. Zakochałem się w tym piwie i będę mu dozgonnie wierny.
W lodówce w domu czekają jeszcze na degustację Weizien, Urbock i Lager z tego browaru...
Zzieleniałem z zazdrości - mniej więcej tak:Comment
-
smak tego piwa powala ( na plus oczywiście ) piwo jest już troche po terminie ale super smakuje ' przywiezione w zeszłym roku z Niemiec
Piękny rubinowy kolor , klarowne z małą pianką
co za zaaaaaaapach i smaaaaaak , podobne było piwo z Ediego , już nie mogę się doczeka kiedy p.Edward uwarzy następną warkęMniej książków więcej piwaComment
-
Jest teraz w Katowicach w Bomi (9.39 zł). Napiszę tylko teraz, że nadal należy do moich ulubionych - spożyte w towarzystwie obowiązkowego oscypka.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Wędzone to ono jest... Mi na myśl przychodzi boczek. Zarówno w smaku jak w zapachu. Można też doszukać się śliwki suszonej, a w tle lekka goryczka, chociaż nie dam głowy, że chmielowa.
Piana u mnie słaba. Reszta bez zarzutu.
Ciekawe piwo. Cieszę się, że mogłem spróbować. Chyba ciekawsze od lambika...
Kupione w gdańskim Bomi za ok. 9zł.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Jedno z piwek przywiezionych z Bambergu.
Po otwarciu wyraźny wędzony dymny zapach.
Piana ciemna, potężna długo się utrzymuje.
Ładna ciemna barwa.
W smaku w pierwszej chwili uderzają wędzone aromaty, które z czasem łagodnieją i do gry dochodzi przyjemna goryczka na której końcu jest ten wędzony posmak. Całość tworzy ciekawą kombinację smakową. Mi pasuje.
Nasycenie bardzo dobre.
Opakowanie stylowe charakterystyczne dla browaru.
Ocena to 4.7Comment
-
Piłem już szwedzkiego wędzonego portera, duńskie piwo okrętowe (lekkie, coś jak grodzisz bez pszenicy) i wędzoną pszenicę Schlenkerla. Dzisiejsze marcowe, mimo że bardzo dobre, najsłabsze ze wszystkich wymienionych. Piana i gaz ok, kolor ciemnowiśnowy, zapach wędzony z nutami palonymi, smak wędzony z lekką goryczką.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Bardzo dobre piwo
Kolor ciemobursztynowy.
Zapach oczywiście wędzony - ciekawy choć pewnie nie każdemu pasuje (mojej żonie np. nie choć uważa że smakowo jest piwo jest dobre).
Piana obfita - po około 2 minutach opadła do 0,5 cm kożuszka.
Nagazowanie niezbyt duże, ale w tym piwie to pasuje.
Smak pełny treściwy, słodowy z bardzo lekkimi nutami goryczkowymi. W porównaniu z zapachem w smaku wędzoność prawie niewyczuwalna.
Piwo spożywane 2 dni po terminie.
Zakupione we Wrocławiu w Almie w Galerii Centrum za ok 6 zł (było już 1 dzień po terminie).
Za taką cenę to bym je pił często.Comment
-
Comment
Comment