Swietne piwo orzeżwiające, degustacja nastąpiła po zabawie sylwestrowej działa kojąco na organizm. Bardzo delikatne i lekkie. Mała zawartość alkoholu 4,6% to walor tego piwa. Dobre lekarstwo na kaca.
Berliner Kindl, Pils
Collapse
X
-
Berliner Kindl, Pils
Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Tagi: brak
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Mój Pils z Berliner Kindl ma 4,8%. Kolor dość jasny, piana spora, faktycznie niezbyt gęsta, ale odpowiednie nagazowanie podtrzymuje warstewkę do końca.
Zapach ma intensywny, słodowy.
Smak tez całkiem intensywny, słodowość uzupełniona wystarczającą goryczką. Przyjemnie smakuje.
Opakowanie super - nowiutki bączek, estetyczna, złoto-biało-czarna etykieta i kontra, kapsel z ładnym nadrukiem.
Comment
-
-
Kolor: między słomkowym a jasnozłotym
Piana: dość duża, niezbyt gęsta, do końca pozostaje ok 1 cm
Wysycenie: średnie, wystarczające
Zapach: słaby zapach chmielowy
Smak: odrobinę chmielowy i lekko słodowy, na 4
Opakowanie: bardzo porządne, nie przeładowana etykieta
Poprawne piwo do gaszenia pragnienia. Lepsze niż Berliner Kindl Jubileums Pils przede wszystkim dlatego że ma bardziej zdecydowany smak.
Cena 0,55 EUR w getrenku w Goerlitz
Comment
-
-
Orzezwiajacy, chmielowy zapach. Piana wysoka ale szybko opadla.
W smaku lekkie, orzezwiajace, przyjemnie chmielowe, pasuje na letnie popoludnie.
Smaczne.
Link: http://www.berliner-kindl.de/berliner-marken/pils.phpCelia, cerevisia et conventus.
Comment
-
-
Piwo jasnosłomkowozłote, trochę dla mnie za jasne, ale niech mu będzie... Drobna, biała, choć niezbyt trwała piana. Pachnie chmielem i chmielem .
W smaku zdecydowana goryczka, po przełknięciu pozostaje na języku słaby cień słodu. Ciekawostka - w trakcie picia goryczka gdzieś znika, piwo staje się prawie słodkie .
Dużo gazu. Schludne opakowanie, czytelne, krawatka z Bramą Brandenburską, złoty kapsel z logo browaru.
Ciekawy pils, najpierw wydawał się klasycznie chmielowy, a potem się był osłodził... Lekkie piwo do picia.
Comment
-
-
Aromat: słodowy, lekko jabłkowy, nutka chmielu, przyjemny. Lekka lagerowa nuta siarki.
Barwa: słomkowa, klarowne
Piana: Mało obfita, dość gęsta, trwała
Smak: pilsowa słodowość, ciekawa i rozbudowana, przyjemny szlachetny posmak chmielowy, wykończony wyraźną, krystaliczną goryczką. Leciutka nutka kartonowa - utlenienie.
Goryczka: wyraźna, czysta, krótka
Odczucie w ustach: pełne, gładkie
Ogólne wrażenie: bardzo dobry klasyczny pils niemiecki, o lekkim, czystym smaku i sporym nachmieleniu, wysoka klasa
Comment
-
-
Nadal 4,8%, 11,2% ekstr.
Aromat - lekki chmiel, lekki słód, ciut w/w siarki
Piana - średnia z koronką i lekkim kożuszkiem
Barwa - jasne złoto
Wysycenie - wysokie, musujące i lekko gryzące
Smak - lekko ziołowy chmiel, wyraźna goryczka z umiarkowanie długim finiszem, bardzo delikatne tony słodowe, ciut kwasku (jak w gazowanej wodzie mineralnej)
Treściwość - umiarkowana pełnia
Niezmiennie poprawny marketowy klasyk bez uniesień i rozczarowań.
Comment
-
Comment